lauantai 22. syyskuuta 2012

Pullia!

Hyvää lauantaiaamua kullekin säädylle!

Olen tottunut heräämään arkisin joskus seiskan hujakoilla (ei ole opiskelijoille mikään itsestäänselvyys :D) ja näköjään tuo unirytmi pitää pintansa viikonloppuisinkin, vaikka menin nukkumaan vasta joskus puoli kahdentoista jälkeen. (Yleensä menen nukkumaan kymmenen aikoihin.) Heräsin siis joskus seitsemän jälkeen, ajattelin että kello on ehkä jotain puoli yhdeksän ja pyörin sängyssäni mielestäni tosi kauan kunnes nousin ylös ja huomasin että kellohan ei ole vielä juuri mitään. Mutta ei se haittaa, päinvastoin: Kun herää aikaisin niin tuntuu että päivässä on enemmän aikaa.

Tähän aamun ratoksi päätin sitten postata jotain siitä aihealueesta random, josta en ole vielä postannut. Tämä  postaus onkin blogin ensimmäinen - drum roll - ruokaposti! Leipasin kätevänä emäntänä toissailtana kaksi pellillistä pullaa, kun sulhanen oli töissä ja minulla oli tylsää. Leivon aika harvoin sellasia tavallisia pullia, aina täytyy saada laittaa jotain mönjää sinne väliin. Lempparini on tietenkin korvapuusti, mutta olen myös erityisen viehtynyt mantelipulliin, joten leivoin molempia. :) Yhteinen taikina oli seuraavanlainen:

5 dl maitoa
1 paketti tuorehiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl kardemummaa
200g voita
ehkä noin 15 dl vehnäjauhoja (Riittävästi ja sopivasti! En ikinä mittaa kuinka paljon jauhoja todellisuudessa tulee, näppituntuma on paras.)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää sitten sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna, sekoita. Seuraavaksi lisää jauhoja niin paljon että seos muuttuu hyvin löysäksi taikinamaiseksi setiksi, sitten lisää sulatettu voi. Lisää jauhoja niin paljon, että setti muuttuu pullataikinaksi ja pyörittele se mukavaksi palloksi kulhon pohjalle. Laita jauhoja kulhoon ja taikinan päälle - kohota lämpimässä paikassa 45min. (Itse kohotan usein esilämmitetyssä mikrossa.) Ota taikina ja jaa se kahteen osaan, jätä toinen vielä kulhoon. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja mielen mukaan tee siitä pullia tai korvapuusteja tai vaikka pullapitko. Anna pullien kohota vielä 30 min, voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle, paista 225c kunnes ovat saaneet kauniin värin ja nauti kylmän maidon kanssa. :)


Mantelipulla


Korvapuusteja



Mantelipulliin laitoin seuraavanlaista settiä: 
Yksi pötkö mantelimassaa
Kuohukermaa
Sokeria
Sulatettua voita 
(Maun mukaan)



Nämä sekoitin lautasella ja laitoin kaulitun pullataikinan päälle:


Tämän jälkeen pyörittelin levyn rullalle, leikkasin paloiksi ja laitoin muffinssivuokiin ja paistoin. 
Korvapuusteihin laitoin perinteiseen tapaan sisälle voita, sokeria ja kanelia. 

Pitäisiköhän sitä aamukahvin kanssa maistella yksi pulla... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...