sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Lievä pettymys ja lohduttava jäätelö

Siskoni tuli tänään käymään ja olin odottanut, että olisin saanut laittaa hänelle kynnet. Petyin kun hän ei halunnutkaan niitä! Kuka pystyy kieltäytymään ilmaisista geelikynsistä?! Teimme jäätelökoneellani erilaisia jäätelöitä ja hän sanoi että olisin voinut lakata hänen kyntensä, mutta jäätelöiden tekemiseen meni niin kauan, että en sitten ehtinyt.

Koristelinpa sitten omia kynsiäni ja tässä tulos:


Leimalakkana käytin W7:n oranssia lakkaa "Orange Creme" ja kuvat on Konadin laatasta m51, jonka muuten posti toi samassa paketissa geelipakkauksen kanssa, eli Mimaxilta tilasin. 

Sitten jäätelöihin. 


Olimme siskoni kanssa toissa kesänä reissaamassa Ranskassa ja Nizzassa koukutuimme jäätelökojuissa myytäviin italiaisiin jäätelöihin lopullisesti. Söimme niitä viikon ajan varmaan joka päivä. Mieleen jäi monia hyviä makuja, joita sitten koitimme tänään tehdä täällä koto-Suomessa. Tänään kokeilulistalla oli vaatimattomasti kolme jäätelömakua: turkinpippuri, kookos ja karamelli. Kokeilematta on vielä mm. avokado ja suklaa-pudding. :) Ylläolevassa kuvassa siskoni erottelee keltuaisia valkuasista, sillä lähes kaikkiin itsetehtyihin jäätelöihin tulee tuota keltuaista. Turkkari- ja karamellijäätelölle teimme yhteisen pohjan, johon tuli: 

- 3 dl kuohukermaa
- 3 kananmunan keltuaista 
- jonkin verran ruskeaa sokeria 

Vatkaa erikseen keltuaiset sokerin kanssa ja kermavaahto. Sekoita ne sitten keskenään. Tämä on periaatteessa jäätelön perusaines. 



Karamellijäätelöön lisäsimme itsetehtyä kinuskia, johon keitimme kokoon 1 dl kermaa ja 1 dl fariinisokeria ja maustoimme sen merisuolalla. Kinuski lisätään kermaseokseen jäähtyneenä. Turkinpippurit (ehkä noin 100g) jauhoimme morttelissa ja jaoimme jäätelön perusseokseen. Sitten jäätelökoneeseen pyörimään 15-20 minuutiksi.

Kookosjäätelön "taikina" koostui näistä:

- 2 dl kookoskermaa kiehautettuna
- 2 kananmunan keltuaista
- 50g sokeria

Keltuainen ja sokeri vatkataan taas ja sekaan lisätään kookoskerma. Sitten jäätelökoneeseen pyörimään ja avot!


Kookosjäätelö tässä onnistui ehkä parhaiten, ainakin se jähmettyi kunnon jätskiksi ja oli muuten hyvää!


Turkinpippurijäätelön jähmettymisessä oli ongelmia ja ahnaina emme jaksaneet odottaa sen jähmettymistä pakastimessa vaan pistelimme sen tuollaisena löllönä poskeen. Oli aivan mielettömän hyvää, joskin aika suolaista - turkinpippureita olisi siis voinut olla tuohon määrään vähemmän. 


 Tämän karamellijäätelönkään jähmettymistä emme jaksaneet loputtomiin odotella ja siksi sekin jäi vähän löysäksi. Oli kuitenkin aivan sairaan hyvää tämäkin, slurps! Hieman liikaa tuli jäätelöitä syötyä yhden illan aikana, mutta eipähän tarvitse syödä niin usein. :D Karamellijätskiä tosin jäi pakastimeen ensi kerraksikin.


Loppuun vielä kuva kynsilakkakiekoista, tilasin näitäkin ensimmäistä kertaa ja pitihän ne tietenkin heti mennä lakkailemaan. Pitäisi varmaan ostaa lisää, kun ei noihin kaikki kynsilakat mahtuneet. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...