keskiviikko 7. elokuuta 2013

Huoran pasta, tuo pikaruokien aatelinen

Voivoi, tätä postausta tehdessä sylkirauhaset kyllä aktivoituu ja vesi nousee aika pahasti kielelle. Kyseessä on tietenkin Spaghetti alla Puttanesca, jonka Wikipedia kertoo olevan kirjaimellisesti huoran tyyliin tehtyä pastaa. Oli sen nimi mikä tahansa, maultaan se on joka tapauksessa aivan sika hyvvää.

Tätä ihanuutta olen tehnyt joskus aikoja sitten ja nopeasti napannut siitä kuvan jotta voisin joskus, kun aikaa ja kiinnostusta riittää, pistää postauksen blogiin. Nyt on sen aika, sillä tekee mieli postailla ja kamera on rikki, joten voi postailla uusia kynsiä tai ruokia - mennään sitten vanhoilla!






Säväyttävimmän makunsa tomaattikastike saa anjoviksesta, joka ainakin minun mielestäni sopii tomaatin ja oliivin kanssa yhteen kuin nenä päähän. Muutenkin maut napsahtavat tässä ruokalajissa mielestäni täydellisesti paikoilleen - yksinkertainen on tosiaan usein parasta!

Kastikkeeseen tulee:

1 prk tomaattimurskaa
2 kynttä valkosipulia
4-5 anjovisfilettä (tai 5-6, maun mukaan)
Sopivasti vihreitä oliiveja
Sopivasti kapriksia
(Meri)Suolaa
Mustapippuria
Oreganoa tai muuta lempiyrttiä

Kastike aloitetaan paistamalla/kuullottamalla hienonnetut valkosipulit ja anjovikset oliivioljyssä. Mukaan lisätään tomaattimurska, annetaan kuplia hetken ja lisätään oliivit ja kaprikset, jonka jälkeen tarkistetaan maku ja lisätään suola ja mausteet.

Spagettia olen tähän ruokalajiin keittänyt jostain täysjyväspagetista (milloin mistäkin) kahdelle - kolmelle hengelle suolavedessä ja lorauttanut niihin keittämisen jälkeen oliiviöljyä. Kastike sekoitetaan spagetin kanssa. Päälle olen saksinut tuoretta basilikaa ja suikaloinut muistaakseni Pecorino Romano-juustoa, joka sopii tämän ruoan päälle mielestäni varsin mainiosti. Ja sitten ei kuin nauttimaan. Ah!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...